Είστε έτοιμοι για μια συνέντευξη που θα σας εμπνεύσει και θα σας γεμίσει αισιοδοξία και ενέργεια; Η Δήμητρα Κουλαρμάνη είναι εθελόντρια της GloVo.4all και μας μιλάει για τον εθελοντισμό στη ζωή της, για τις ευκαιρίες που της δίνει αλλά και για όσα εκείνη μας διδάσκει…

 

PicMonkey Collage(3)

 

-Τί ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με τον εθελοντισμό;

Η αλήθεια είναι ότι ο εθελοντισμός για ΄μένα ήταν μια ευκαιρία… Ήταν κάτι διαφορετικό για ΄μένα και μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου και καινούριες πτυχές του, κάθε φορά και διαφορετικές Επίσης αναπτύσσω καλύτερα το κοινωνικό μου πλαίσιο, διότι σε κάθε event γνωρίζω και διαφορετικούς ανθρώπους και ανταλλάσσω μαζί τους διαφορετικές εμπειρίες και συμμετέχω σε διαφορετικά γεγονότα.

 

-Ποιά ήταν η πρώτη σου επαφή με τον εθελοντισμό και σε ποιά ηλικία;

Η πρώτη μου επαφή με τον εθελοντισμό ήταν πέρυσι το καλοκαίρι σε μια συναυλία που συμμετείχε η GloVo και ήταν αρκετά ωραία διότι ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα είχα ζήσει στο παρελθόν. Ήμουν 20 χρονών.

 

-Τι θεωρείς ότι έχεις αποκομήσει σε προσωπικό επίπεδο μέσω της εθελοντικής σου συνεισφοράς σε events και κοινωνικές δράσεις;

Όπως είπα και πριν, το να συναναστρέφεσαι με διαφορετικούς ανθρώπους σε κάθε event είναι το ξεχωριστό διότι μπορείς να αποκομίσεις και εσύ πράγματα από αυτούς και να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να διδάξεις ίσως και σε αυτούς πράγματα.

 

-Για ποιόν λόγο προτιμάς να προσφέρεις εθελοντική εργασία;

Γιατί σε κάθε event, μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω κάτι διαφορετικό, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητές μου και τις αδυναμίες μου και επειδή έτσι  μπορώ  να αποδείξω στον εαυτό μου και στον κοινωνικό περίγυρο ότι  μπορώ εύκολα να το κάνω και αυτό.

 

PicMonkey Collage(2)

-Σε τι βαθμό νιώθεις ότι σε εξυπηρετεί η σύσταση της GloVo.4all αναφορικά με την ενσωμάτωσή σου στον εθελοντισμό;

Σ’ αυτό το κομμάτι πιστεύω ότι έχω βοηθήσει και εγώ αρκετά τη GloVo αλλά και η GloVo εμένα γιατί όσες περισσότερες φορές έχω συμμετάσχει σε events τόσο περισσότερο ελέγχεται η πρόσβασή μου και η προσβασιμότητα στους χώρους τους οποίους κάνω εθελοντισμό και τόσο περισσότερες λεπτομέρειες μαθαίνουν οι εθελοντές της GloVo.4all για αυτό το θέμα

 

-Αν μπορούσες να συμμετάσχεις σε μια μεγάλη διοργάνωση (σε παγκόσμιο ή εθνικό επίπεδο) ως εθελόντρια ποια θα επέλεγες και γιατί;

Η αλήθεια είναι ότι μου έχουν προτείνει στο παρελθόν να συμμετέχω σε διάφορα συνέδρια στο εξωτερικό όπου μαζεύονται διάφορα παιδιά από την Ευρώπη και μιλούν για τη προσβασιμότητα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις μέρες μας έχοντας κινητική αναπηρία.

 

-Έχεις συμμετάσχει σε αυτό;

Έχω κάνει προσπάθεια, δε με δέχτηκαν αλλά κάθε φορά που ανανεώνεται η ευκαιρία μου να κάνω αίτηση, το κάνω.

 

-Η πιο διασκεδαστική σου στιγμή μέσα στη GloVo;

Σε όλα τα event έχω περάσει πολύ ωραία, στο καθένα για τον δικό του λόγο και σκοπό. Ένα που μου έχει μείνει αρκετά στο μυαλό και νομίζω θα το θυμάμαι μέχρι να έρθει κάτι αντίστοιχο πάλι μπροστά μου είναι όταν συμμετείχαμε σε ένα στο μέγαρο μουσικής όπου συναναστραφήκαμε με αρκετό κόσμο και η συνεργασία μου με τους υπόλοιπους εθελοντές ήταν εξαιρετική. Στη GloVo.4all  θα μου μείνει  αξέχαστος ο τρόπος που προσεγγίζουν σιγά σιγά τα παιδιά άτομα σαν και εμένα που είμαι λίγο διαφορετική ίσως για τα δικά τους δεδομένα.

 

PicMonkey Collage(1)

 

GloVo.Con. 3.0: Τί περιμένεις να ζήσεις και ν’ αποκομήσεις από το συνέδριο αυτό;

Περιμένω με μεγάλο ενθουσιασμό να ακούσω τα διάφορα δρώμενα τα οποία θα λάβουν χώρα, για τα οποία έχω ενημερωθεί όχι εφ’ όλης της ύλης, γιατί αν ενημερωνόμουν εφ’ όλης της ύλης ίσως να μην συμμετείχα με τον ίδιο ενθουσιασμό για να το παρακολουθήσω και όπως είπα και πριν περιμένω να ζήσω κάτι ακόμα πιο διαφορετικό απ’ όσα έχω ζήσει μέχρι τώρα.

 

-Για το θέμα, που είναι συνδυασμένο με τη τέχνη;

Σαν άνθρωπος  μου αρέσει πάρα πολύ η τέχνη. Δε ξέρω αν μ’ ενδιαφέρουν όλες οι πτυχές αλλά μου εξιτάρει πάρα πολύ τη φαντασία όλο αυτό το καλλιτεχνικό προφίλ, θα έλεγα, του GloVo.Con. Επειδή, λοιπόν, η τέχνη είναι κάτι που μ’ ενδιαφέρει πάρα πολύ πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ ξεχωριστό και πάρα πολύ διασκεδαστικό και όπως και στα περισσότερα event που έχω συμμετάσχει θα κερδίσω καινούρια πράγματα και ίσως μπορέσω μέσα από αυτή μου την εμπειρία να δημιουργήσω κατά κάποιο τρόπο  το επαγγελματικό μου προφίλ.

 

-Ποιοί είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Ένας από τους  στόχους μου για το μέλλον  είναι  να τελειώσω τη σχολή μου και εφόσον τελειώσω τη σχολή, αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό από νεαρή  ηλικία  θα  ασχοληθώ πιο δημιουργικά και ποιοτικά με αυτή μου την ενασχόληση μετά το Πανεπιστήμιο. Εννοείται ότι θέλω να ασκήσω το επάγγελμά μου ως ψυχολόγος, αλλά επειδή ως  άνθρωπος  μου αρέσει να προσφέρω  στους άλλους κερδίζοντας από την ευχαρίστηση που προκαλείται σε αυτούς μετά την συνεισφορά μου, λόγω αυτού σκοπεύω να εξελίξω την έννοια του εθελοντισμού στην ζωή μου.

0 Comments

Leave a reply

©2024 Ethelon

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account