Στη GloVo μας αρέσει να προσφέρουμε ανιδιοτελώς, αυθόρμητα και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Γίνεται, όμως, τη στιγμή που κάνουμε ακριβώς αυτό που αγαπάμε, να εντυπωσιάζουμε κάποιον, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε και μάλιστα τόσο πολύ, ώστε να μας ζητήσει να εργαστούμε γι’ αυτόν; Η απάντηση, απ’ ότι φαίνεται είναι “Ναι!”.

Η Γκαμπριέλα και η Άννα-Μαρία είναι δύο από τις εθελόντριες της GloVo, για τις οποίες ο εθελοντισμός ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας στην εύρεση εργασίας και μάλιστα, είναι διατεθειμένες να απαντήσουν σε όλες μας τις απορίες. Τις ευχαριστούμε πολύ και διαβάζουμε με προσοχή όσα έχουν να μας πουν!

 

Αρχίζουμε, λοιπόν, με τη Γκαμπριέλα…

 

GloVo.Con 2014– Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου.

Ονομάζομαι Γκαμπριέλα ή Γκάμπρι ή Γκάμπι ή Αγκάμπι και  όχι  Γαβριέλα (είναι αυτό που λεω κάθε φορά όταν συστήνομαι ) , είμαι 21 , σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. , μιλάω 5 γλώσσες,είμαι πωρωμένη με την capoeira και το kick boxing ,λατρεύω να χορεύω , να κάνω ποδήλατο,να χαζεύω τη θάλασσα ,να περνάω χρόνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα και φυσικά είμαι εθελόντρια της GloVo.

– Πόσο καιρό είσαι στη GloVo και πόσο ενεργά έχεις ασχοληθεί;

Τα τελευταία 2 χρόνια η GloVo έχει μπει για τα καλά στη καθημερινότητά μου. Τον περασμένο Οκτώβρη τόλμησα να μπω στην οργανωτική του GloVo.Con 2, οργάνωσα μια εθελοντική δράση και είδα οτι ίσως το μεγαλύτερο και πιο τρελό μου όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί. Στη συνέχεια, τον Δεκέμβρη ,μαζί με τον Άγγελο Κριτούλη υπήρξα Project Director του Sparks ,όπου το  μεγαλύτερο και πιο τρελό μου όνειρο πραγματοποιήθηκε ! Μέσα σε ένα τριήμερο ,βοήθησα στο να κάνω τον κόσμο καλύτερο και ίσως και να τον αλλάξω λίγο !Ε ναι λοιπόν ,το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να κάνω τον κόσμο μου καλύτερο ! Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να μη πάω Erasmus και να αναλάβω το Project 1+1 ,παρέα με την αγαπημένη μου φίλη Γεωργία Καλόγρη ,και στη συνέχεια και τη GloVo Dance με την εξίσου υπέροχη Βάσια Αποστολάκη!

– Πού εργάζεσαι και πώς η συμμετοχή σου στη GloVo σε βοήθησε να βρεις αυτή τη δουλειά;

H GloVo υπήρξε ένας δυνατός «μεσολαβητής» όσον αφορά τα επαγγελματικά μου βήματα , με βοήθησε απίστευτα πολύ να δικτυωθώ  και να γνωρίσω ανθρώπους που σίγουρα δεν θα τους γνώριζα διαφορετικά. Αποτέλεσμα αυτού, όχι μόνο μια, αλλά δυο φορές να συντελέσει καθοριστικός παράγοντας στο να με προσλάβουν 2 μαμάδες, που ήταν στην οργανωτική των εκδηλώσεων που ήμουν εθελόντρια να κάνω στα παιδιά τους δημιουργική απασχόληση. Αν και δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο σπουδών μου, τη λατρεύω τη δουλειά μου διότι λατρεύω τα παιδιά και το γεγονός ότι ένα παιδικό χαμόγελο μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις δυσκολίες που μπορεί να έχεις… Πόσο μάλλον όταν αιτία γι αυτό το χαμόγελο είσαι εσύ ο ίδιος.

psifiakes gitonies 2014– Γιατί πιστεύεις πως διάλεξαν εσένα γι’ αυτή τη δουλειά και όχι κάποιον/α άλλο/η;

Ίσως γιατί είδαν το πάθος σε αυτά που κάνω. Όταν κάποιος δίνει το 100% του εαυτού του,την ψυχή και την αγάπη του σε κάτι εθελοντικό μόνο σε κάτι θετικό μπορεί να οδηγήσει αυτό!

– Θέλεις να προσθέσεις κάτι;

Θα ήθελα να παρακινήσω όσους φοβούνται να βγουν από την comfort zone τους, αυτούς που φοβούνται να κυνηγήσουν τα πιο μεγάλα και τρελά τους όνειρα… να το κάνουν! Πιστέψτε με…αξίζει και με το παραπάνω! Όλη η μαγεία ξεκινάει μόλις βγούμε από την comfort zone μας και κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε ξανακάνει! Όπως έχει πει κάποιος, «Your life is your message to the world,make sure it’s inspiring!»

 

Και συνεχίζουμε με την Άννα Μαρία, φυσικά…

 

 

999659_10201149652081302_1783164860_n– Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου.

Είμαι η Άννα Μαρία, 20 ετών και δηλώνω φοιτήτρια Πληροφορικής, αν και ασχολούμαι με πολλά περισσότερα και διαφορετικά πράγματα, εκτός της σχολής μου. Ο εθελοντισμός και τα ταξίδια είναι δύο από τις μεγάλες μου αγάπες. Απολαμβάνω να ταξιδεύω και να γνωρίζω κόσμο από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες και να περνάμε δημιουργικό χρόνο μαζί, είτε ως εθελοντές ή ως συμμετέχοντες σε κάποιο διαδραστικό event. Γενικότερα, μου αρέσει να συμμετέχω με κάθε ευκαιρία σε καινούργια πράγματα και να εμπλουτίζω τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω, να παίζω τέννις, να πηγαίνω θέατρο και κινηματογράφο και πρόσφατα ξεκίνησα να ενασχολούμαι με τη μουσική.

– Πόσο καιρό είσαι στη GloVo και πόσο ενεργά έχεις ασχοληθεί;

Έκανα την εγγραφή μου στην πλατφόρμα της GloVo τον Ιανουάριο του 2013 και από τότε δεν έχω σταματήσει λεπτό να συμμετέχω ενεργά σε ότι διοργανώνεται μέσω GloVo (άντε λίγο την περίοδο της εξεταστικής απέχω :P). Στην αρχή δήλωνα συμμετοχή σε όλα τα events, είτε είχαν σχέση με το αντικείμενο των σπουδών μου είτε αφορούσαν τέχνες, μουσική κλπ. και επειδή συνήθως η εμπειρία ήταν μοναδική, με τα παιδιά περνούσαμε σούπερ, συνέχισα να πηγαίνω φανατικά ακόμη και όταν είχα περιορισμένο χρόνο. Φέτος, έγινα και Captain, επομένως η GloVo αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μου!!

– Πού εργάζεσαι και πώς η συμμετοχή σου στη GloVo σε βοήθησε να βρεις αυτή τη δουλειά;

Όλα ξεκίνησαν όταν πήγα ως εθελόντρια της GloVo σε ένα μεγάλο συνέδριο Τεχνολογίας και Τηλεπικοινωνιών, μάλιστα το 1ο μου event με τη GloVo. Ήμουν στο πόστο του registration και εξυπηρετούσα τον κόσμο να κάνει εγγραφή. Γνώρισα εκεί την υπεύθυνη, η οποία μας έδειξε όλη τη διαδικασία και η οποία μετά το πέρας του συνεδρίου, ζήτησε από εμένα και άλλη μία κοπέλα, να πηγαίνουμε σε κάθε συνέδριο που διοργανώνει η εταιρία, όχι πλέον ως εθελόντριες αλλά ως εργαζόμενες, λόγω του ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Μετέπειτα, μου ζητήθηκε να εργαστώ κανονικά στην εταιρία.

1002922_10201647308482401_957750572_n(1)– Γιατί πιστεύεις ότι διάλεξαν εσένα και όχι κάποιον άλλο;

Πιστεύω πως επειδή ήταν το πρώτο μου event και ήμουν κατενθουσιασμένη με όλη τη διαδικασία του να είμαι μέλος της οργάνωσης ενός τέτοιου συνεδρίου που αφορούσε άμεσα το αντικείμενο των σπουδών μου και να γνωρίζω ανθρώπους από μεγάλες εταιρίες, έδειξα αρκετό ζήλο, επαγγελματισμό και ήμουν πολύ ενεργητική. Μάλλον, λοιπόν, επειδή το πήρα στα σοβαρά και παρότι ήμουν εθελόντρια και δεν πληρωνόμουν, έδωσα το 100% του εαυτού μου για να μείνουν ικανοποιημένοι τόσο οι σύνεδροι όσο και η εταιρία που είχε εμπιστευτεί τη GloVo. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως τα benefits που παίρνεις ως εθελοντής σε κάποιο event είναι πολλά περισσότερα από τον χρόνο και την ενέργεια που δίνεις, δικτυώνεσαι επαγγελματικά, παίρνεις μέρος σε εκδηλώσεις και συναντάς ευκαιρίες που δεν θα μπορούσες εύκολα με άλλο τρόπο και επιπλέον αποκτάς πολύ σημαντικές δεξιότητες!

0 Comments

Leave a reply

©2024 Ethelon

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account