Η Πατρίτσια Τόσκα είναι μια νέα εθελόντρια της GloVo.4all, η οποία έχει πολλά να μας πει. Σπουδάζει φαρμακευτική, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με το θέατρο και τη μουσική. Με μεγάλη μας χαρά τη συναντήσαμε και μας μίλησε για όλα όσα κάνει στη ζωή της, αλλά και για το πώς ανακάλυψε την GloVo.4all! Την ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο της και την υπέροχη συνέντευξη που μας έδωσε, η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσει τόσο όσο άρεσε και σε εμάς!

 

Πες μας κάποια πράγματα για ‘σένα.

Σπουδάζω φαρμακευτική αλλά επειδή είμαι και λίγο ανήσυχο πνεύμα ασχολούμαι με τη μουσική. Σπουδάζω παράλληλα σε μια σχολή musical και κάνω και κάποια live με άλλα παιδιά.

 

Παίζεις κάποιο μουσικό όργανο;

Όχι, τραγουδάω.

 

Ποιά είναι η πρώτη φορά που ασχολήθηκες με τον εθελοντισμό;

Η πρώτη φορά ήταν στο δημοτικό, με το σχολείο. Είχαμε πάει να καθαρίσουμε μια παραλία. Νομίζω τότε ήταν η πρώτη φορά… Ναι…

 

Μετά από αυτό, ξανασχολήθηκες όσο ήσουν στο σχολείο ή ως φοιτήτρια;

Όχι, μετά δε ξανασχολήθηκα. Βέβαια ήθελα να ασχοληθώ. Το είχα ψάξει, είχα ψάξει για διάφορες ομάδες μέχρι που βρήκα τη GloVo. Είδα αρχικά τη GloVo4all και θεώρησα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσω σε όλο αυτό εφόσον περιλάμβανε και τα ΑΜΕΑ.

 

Πώς έμαθες για τη GloVo4all; Μέσω internet ή άκουσες από κάποιον;

Από κάποια παιδιά που είχανε πάει εθελοντές στη GloVo. Άκουγα GloVo, GloVo… Τί είναι αυτή η GloVo; Μέχρι που μπήκα στο internet και το έψαξα και μετά από εκεί βρήκα και τη GloVo4all, διάβασα κάποιες πληροφορίες και τα έμαθα.

 

PicMonkey Collage(28)

 

Πιστεύεις πως σε έχει βοηθήσει η οργάνωση της GloVo4all στο να ασχοληθείς με τον εθελοντισμό;

Ναι, σίγουρα. Προφανώς. Γιατί, όπως σου είπα έψαχνα κάτι με κάποια εθελοντική ενέργεια να κάνω. Απλά το πρόβλημα σε εισαγωγικά, ήταν ότι δεν ήξερα αν οι εθελοντικές οργανώσεις οι υπόλοιπες ήταν προσβάσιμες και γενικότερα αν κάλυπταν αυτά τα κριτήρια. Εφόσον βρήκα ότι η GloVo τα καλύπτει, με καλύπτει και εμένα.

 

Ποιό είναι το αγαπημένο σου event από αυτά που έχεις συμμετάσχει;

Έχω συμμετάσχει μόνο σε ένα. Ήταν το πρώτο μου πριν λίγο καιρό, το MadWalk. Ήταν ωραία εμπειρία, διαφορετική. Είχε μουσική οπότε γι’ αυτό και μπήκα σε όλο αυτό. Μου άρεσε αρκετά γιατί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και καινούρια άτομα και ήταν πολύ ωραία εμπειρία, γενικά. Περάσαμε πολύ ωραία.

 

Επειδή ασχολείσαι με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, τί από όλα αυτά αισθάνεσαι ότι σου έχει προσφέρει τα περισσότερα, και αν δεν είναι ο εθελοντισμός, τί νιώθεις ότι σου έχει προσφέρει ο εθελοντισμός;

Κατ’ αρχάς το καθένα σου προσφέρει κάτι διαφορετικό. Ο εθελοντισμός νιώθω ότι είναι μια εσωτερική ανάγκη προσφοράς, βοήθειας σε διάφορους τομείς και θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποιες πτυχές του εαυτού μας και να γνωρίσουμε κι άλλους ανθρώπους. Δηλαδή βοηθάει στη κοινωνικοποίηση, στη ψυχική ανάταση, να περάσεις καλά. Φυσικά έχει και διδακτικό χαρακτήρα, εννοείται. Τώρα, η μουσική και το θέατρο είναι ένα άλλο μεγάλο σχολείο, εκεί ανακαλύπτεις σε βάθος τον εαυτό σου και τα όριά σου. Δεν μπορώ ουσιαστικά να τα ξεχωρίσω καλύπτει το καθένα μια διαφορετική ανάγκη μου. Βέβαια η μουσική – θέατρο είναι η κύρια πηγή ελευθερίας της έκφρασης των συναισθημάτων μου και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου

 

 

Βλέπεις τον εαυτό σου στο μέλλον να ασχολείται πιο ενεργά με τον εθελοντισμό;

Έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο σίγουρα θέλω ν’ ασχοληθώ με τον εθελοντισμό και όχι  μόνο με τα events και τις εκδηλώσεις αλλά τον πιο κοινωνικό εθελοντισμό, με παιδιά και φιλανθρωπίες.

 

Αυτή τη στιγμή σπουδάζεις φαρμακευτική, μουσική… Ποιά είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Για πόσο μέλλον μιλάμε (γέλια);

 

Ας πούμε για το κοντινό μέλλον. Φαντάζομαι θα θέλεις να τελειώσεις τη φαρμακευτική…

Σίγουρα, σίγουρα. Η φαρμακευτική είναι το κύριό μου μέλημα. Τώρα πέρα από αυτό, φυσικά θα ήθελα να ασχοληθώ με τη μουσική σε όλα τα επίπεδα, δε με πειράζει. Επειδή κάνω musical, μαθαίνω και θέατρο. Η υποκριτική μ’ ενδιαφέρει πάρα πολύ και αν μου δοθεί η ευκαιρία φυσικά θα ήθελα να το ακολουθήσω, είτε παράλληλα είτε αποκλειστικά σαν επάγγελμα.

0 Comments

Leave a reply

©2024 Ethelon

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account