FAQ

Η ethelon είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο μη κυβερνητικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, του Volunteer4Greece και της GloVo-Global Volunteers Platform, με κοινό στόχο την ένωση των δυνάμεων τους για την ενίσχυση της κουλτούρας του εθελοντισμού στην Ελλάδα. Η ethelon είναι το σημείο αναφοράς του εθελοντισμού, που φέρνει κοντά τους υποψήφιους εθελοντές, τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και τον εταιρικό κόσμο. Οι αξίες λειτουργίας της οργάνωσης είναι: Αξιοπιστία, Αλληλεγγύη, Διαφάνεια, Ομαδικότητα, Εξέλιξη, Ενθουσιασμός και αποστολή της η σύνδεση, εκπαίδευση και κινητοποίηση εθελοντών και οργανισμών, µε σκοπό την πραγματοποίηση κοινωνικών δράσεων, την ενίσχυση της κουλτούρας του εθελοντισμού και την ανάδειξη των πολλαπλών και ποικίλων τρόπων προσφοράς χρόνου, διάθεσης και δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο οργανώσεων και της δημιουργίας της ethelon, θα διατηρηθεί και θα διευρυνθεί μέρος του αντικειμένου δραστηριότητας της κάθε οργάνωσης. Στην περίπτωση του Volunteer4Greece, η ethelon θα αποτελεί τον νέο πυρήνα διασύνδεσης μεταξύ ΜΚΟ και υποψήφιων εθελοντών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ανάρτηση των αγγελιών για εθελοντικές θέσεις και των προφίλ των ΜΚΟ, διευρύνοντας τον κατάλογο των ενεργών οργανώσεων στη χώρα. Παράλληλα, ένας από τους άξονες δραστηριότητας της ethelon θα είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών των ΜΚΟ, κάτι που είχε ξεκινήσει με επιτυχία από το Volunteer4Greece το 2012.

Το έργο της GloVo, όχι μόνο δεν σταματάει, αλλά ενισχύετε. Μέσω της συγχώνευσης, έρχεται ακόμα πιο κοντά στο αρχικό όραμα της, ανάπτυξης νέων μέσω συμμετοχής σε διάφορες εκδηλώσεις και δημιουργίας κοινωνικών δραςεων. Χάρη στο ήδη υπάρχον δίκτυο ΜΚΟ του Volunteer4Greece και το όραμα για την δημιουργία του κατάλληλου πλαίσιου για εταιρικό εθελοντισμό, δημιουργούνται ακόμα περισσότερες ευκαιρίες προσφοράς & ανάπτυξης για τους εθελοντές μας, για ένα ακόμα πιο ουσιαστικό ταξίδι & εμπειρία εθελοντισμού.

Απ’ την έναρξη της δράσης της 4all, ήταν κοινή συμφωνία όλων πως έπρεπε να ήταν ένα πρότζεκτ με ημερομηνία λήξης. Μόνο έτσι θα μπορούσε να πετύχει τον σκοπό της για την προσφορά ευκαιριών εθελοντισμού χωρίς διακρίσεις. Το να έχουμε μια “ειδική” ομάδα, σίγουρα ήταν ένα απαραίτητο βήμα, αλλά η αξία της δουλειάς της φαίνεται στο να μην χρειάζεται να υπάρχει πια & να είναι αυτονόητη η προσβασιμότητα του εθελοντισμού.

Πλέον η όλη τεχνογνωσία περνάει απ’ ευθείας στην ομάδα των Captains & οι κυριες εκδηλώσεις “ΑνΑπειρία” & “Career Fair.4all”, οργανώνονται ακόμα καλύτερα χάρη και στις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες του δικτύου του Volunteer4Greece.

Με ένα κλικ εδώ, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στην οργάνωση, ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα επερχόμενα events και κοινωνικές δράσεις και να δηλώσετε τη συμμετοχή σας σε αυτά που σας ενδιαφέρουν. Η διαδικασία εγγραφής αλλά και συμμετοχής δεν έχει κόστος.

Σε συνέχεια της εγγραφής σας μέσω της ιστοσελίδας της οργάνωσης, ενεργοποιείται άμεσα από την ομάδα της ethelon ο λογαριασμός σας.

Η ethelon θα σας ενημερώνει, μέσω του εβδομαδιαίου e-newsletter της, για το έργο και τις μελλοντικές δράσεις, αλλά και για το πώς μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτές.

Μετά την ολοκλήρωση της εθελοντικής συμμετοχής σας σε ένα event ή/και κοινωνική δράση, μπορείτε να μας στείλετε email στη διεύθυνση (link), ώστε να σας στείλουμε το link από το οποίο θα μπορείτε να «κατεβάσετε» τη βεβαίωση συμμετοχής σας.

Με ένα κλικ εδώ, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή του οργανισμού σας στην ethelon και να μας στείλετε τα στοιχεία πατώντας «υποβολή» της συμπληρωμένης φόρμας. Με τη λήψη της σχετικής φόρμας, η ομάδα της ethelon θα δημιουργήσει το προφίλ του οργανισμού σας στην πλατφόρμα.

Ο κάθε οργανισμός μπορεί να αναρτήσει αγγελίες για την εύρεση εθελοντών στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ethelon, κατόπιν επικοινωνίας με την ομάδα της οργάνωσης, χωρίς κόστος. Στείλτε μας email στο hi@ethelon.org και εμείς θα σας στείλουμε το αρχείο που χρειάζεται να συμπληρώσετε με τα στοιχεία της ή των εθελοντικών θέσεων που επιθυμείτε να δημοσιευθούν για την εύρεση των κατάλληλων εθελοντών. Με την αποστολή του συμπληρωμένου αρχείου, η ομάδα της ethelon θα δημιουργήσει την ή τις αγγελίες οι οποίες θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας ethelon.org.gr. Ο κάθε οργανισμός μπορεί να αναρτά όσες αγγελίες επιθυμεί βάσει των αναγκών του. Επιπλέον, οι ΜΚΟ που ήδη έχουν το προφίλ τους στην ethelon, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στο hi@ethelon.org στην περίπτωση που έχουν αλλάξει τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να ανανεωθεί αντίστοιχα το προφίλ τους.

Ναι, όλες. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε είτε νομικά εγγεγραμμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-Ενώσεις-Ιδρύματα, είτε απλά Εθελοντικές Ομάδες. Όλες έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Η επικοινωνία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής σας, γίνεται απευθείας από εσάς τους ίδιους. Με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει αναρτήσει ο οργανισμός (τηλέφωνο, email) πραγματοποιείτε την επικοινωνία σας απευθείας με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του οργανισμού. Η ethelon δεν παρεμβαίνει στην επιλογή των εθελοντών. Η επικοινωνία και η σχέση εθελοντικής εργασίας γίνεται απευθείας ανάμεσα στον υποψήφιο εθελοντή και τον οργανισμό που παρέχει τις θέσεις εθελοντικής εργασίας. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί μπορούν, είτε να έχουν εγγεγραμμένη νομική μορφή Μη Κυβερνητικού Οργανισμού είτε να είναι απλά μια Εθελοντική ομάδα ιδιωτών.

Επικοινωνία

Sending

©2018 Ethelon

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account