Η Σοφία Παππά μας μιλάει για την δική της εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Σε ποια εταιρεία εργάζεσαι τώρα και σε ποια θέση;

Εργάζομαι στο Μύρτιλλο, ως γραμματέας. Το Μύρτιλλο είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, στο οποίο εργάζονται αποκλειστικά άτομα με αναπηρία. Ως γραμματέας κάποιες από τις αρμοδιότητες μου είναι να στέλνω email, να απαντάω τηλέφωνα, να ενημερώνω κόσμο για τις εκδηλώσεις που γίνονται στον χώρο, κάποιες εξωτερικές δουλειές και παράλληλα με αυτό κάποιες δημόσιες σχέσεις και ομιλίες για το τι ακριβώς κάνουμε στο Μύρτιλλο σε εταιρείες και φορείς που έρχονται.

Αντιμετώπισες παραπάνω δυσκολίες στα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα; Και πως τις ξεπέρασες;

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν από τους τυχερούς γιατί μετά από τις σπουδές είχα μείνει μόνο ένα χρόνο άνεργη και μετά ξεκίνησα να εργάζομαι στο Μύρτιλλο. Η Κα. Βαμβουνάκη μου έκανε την πρόταση και άνοιξε η θέση της γραμματείας αποκλειστικά για εμένα. Αφού εργάστηκα εδώ, έχω κερδίσει αυτοπεποίθηση για την δουλειά μου, απέκτησα πολλές ικανότητες όπως να είμαι πιο επικοινωνιακή και παράλληλα με αυτό και την ευκαιρία να εργαστώ και αλλού εκτός Μύρτιλλου.

Πως σε βοήθησε η εταιρεία σου σε αυτό;

Στο Μύρτιλλο είμαστε πολύ τυχεροί γιατί υπάρχει αγάπη για την διαφορετικότητα μας και παράλληλα με αυτό μας βοηθούν να γινόμαστε πιο αποδοτικοί και πιο γρήγοροι στον τομέα της εργασίας μας. Έτσι είμαστε και πιο λειτουργικοί ως Μύρτιλλο. 

Τι θα έλεγες στις εταιρείες που διστάζουν να εντάξουν Άτομα με Αναπηρία στο ανθρώπινο δυναμικό τους;

Έχω την αίσθηση ότι για να γίνονται δραστηριότητες όπως το Career Fair.4all, οι εταιρείες δεν διστάζουν τόσο πολύ να εντάξουν άτομα με αναπηρία στο ανθρώπινο δυναμικό τους, το λάθος όμως που γίνεται είναι ότι έχουν εφαρμόσει online tests στην διαδικασία πρόσληψης, τα οποία είναι χρονομετρημένα. Από την μία καταλαβαίνω ότι αυτό διευκολύνει την διαδικασία πρόσληψης από την άλλη ένα άτομο με αναπηρία αυτόματα αποκλείεται από την διαδικασία. 

Τι θα έλεγες σε ένα Άτομο με Αναπηρία που κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα; 

Να μην τα βάζει κάτω να πιστεύει στον εαυτό του, γιατί εάν πραγματικά έχει την θέληση να βρει δουλειά, θα το κάνει και δεν θα σταματήσει να το παλεύει. Καμιά φορά πρέπει να είσαι μπροστά στο πρόσωπο του άλλου και να του λες είμαι εδώ, έχω τις ικανότητες για να εργαστώ. Από εκεί και μετά ανοίγονται οι πόρτες.

Αξιόλογους ανθρώπους και επαγγελματίες προσπαθούμε να αναδείξουμε μέσα από το Career Fair.4all, την Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 12 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων από την ethelon. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει 500 συνεντεύξεις και 11 προσλήψεις. Μήπως είσαι εσύ ο επόμενος;
0 Comments

Leave a reply

Επικοινωνία

Sending

©2018 Ethelon

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account