• ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΟΦΟΥΛΗ
  • Οκτώβριος 21, 2021
  • egnya.gr
Τηλέφωνο
2291072160

Πληροφορίες Εταιρείας

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΣ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.), ιδρύθηκε το 1973 ως μη Κερδοσκοπικό Σωματείο (Ν.Π.Ι.Δ.), είναι ειδικώς αναγνωρισμένο από την Πολιτεία ως Φιλανθρωπικό (ΦΕΚ 535/τΒ΄/11.6.1977) και έχει Ειδική πιστοποίηση από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης Και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως φορέας παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΦΕΚ 2106/τΒ΄/07.07.2016), τα μέλη του οποίου είναι γονείς και δικαστικοί συμπαραστάτες ατόμων με νοητική υστέρηση (ΑΝΥ). Διοικείται από πενταμελές, αιρετό, μη αμειβόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Έχει την ευθύνη της λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας για Α.Ν.Υ. με την επωνυμία «Η ΣΤΕΓΗ της Ε.Γ.Ν.Υ.Α.» που εδρεύει στο Λαγονήσι Αττικής.

Η «ΣΤΕΓΗ της Ε.Γ.Ν.Υ.Α.» έχει Άδεια Λειτουργίας Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Κατάρτισης και Εργασιακής Απασχόλησης Νοητικά Υστερούντων Ατόμων και Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Νοητική Υστέρηση (ΚΔΗΦ).

Στο Κέντρο αυτό που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και επί 365 ημέρες το χρόνο, σήμερα περιθάλπονται περί τα 70 ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση, 35 εξ αυτών εσωτερικά-οικότροφα εκ των οποίων ορισμένα είναι εντελώς άπορα, και 35 εξωτερικά που μεταφέρονται καθημερινώς με 3 λεωφορεία από το σύνολο της Αττικής. Στα άτομα αυτά προσφέρεται στέγη, προστασία, φροντίδα, απασχόληση, διαπαιδαγώγηση, σωματική άσκηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, ψυχαγωγία και γενικά μια ζωή στα πλαίσια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ανοιχτές θέσεις αυτή τη στιγμή στο Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΓΝΥΑ

Δεν βρέθηκαν θέσεις.

©2024 Ethelon

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account